Normaliter is hier het programma van Koningsdag, Bevrijdingsdag, de Goereeloop en de markten te vinden. Dit hopen wij komend jaar weer met veel trots te presenteren!

Door de coronacrisis ziet het programma voor Koningsdag er heel anders uit. Het wordt een Koningsdag thuis. De gemeente Goeree-Overflakkee deelt het programma dat de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen samenstelde om de mensen thuis nationaal met elkaar te verbinden.

Programma 2020

6.19 uur

Vanaf zonsopgang in heel Nederland vlag en wimpel uithangen voor de Koning en voor elkaar.

9.45-10.00 uur

Klokgelui in geheel Nederland. De klokken luiden als teken van verbinding tussen vreugde en verdriet.

10.00 uur

Nationale Aubade. Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest. Kijk voor meer informatie op www.concertgebouworkest.nl #Wilhelmus

10.05 uur

Vanuit Gouda feliciteert burgemeester Pieter Verhoeve (voorzitter Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen) Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander met zijn verjaardag.

15.00 uur

Saamhorigheidsconcerten. Solo-optredens van muzikanten en  artiesten voor de verzorgingstehuizen. Let op : dit is zonder publiek!

16.00 uur

Nationale Toost. De Nationale Toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen – op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, schenk in en hef het glas!

Kijk voor meer informatie op de website www.nationaletoost.nl.

Bovenstaand programma staat vermeld op de website van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen www.oranjebond.nl.